VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
ATSILIEPIMAI

ATSILIEPIMAI PO ASMENINIŲ KONSTELIACIJŲ
BEI
DALYVAVIMO ŠEIMOS KONSTELIACIJŲ SESIJOSE
(vedantysis – sisteminis psichoterapeutas Kazimieras Daugėla)

.

 PAGALBA ARTIMIESIEMS, ŠEIMAI.
DARBAS SU SAVIMI SU KONSTELIACIJA

 

Noriu papasakoti savo istoriją.  Mano pažintis su konsteliacijomis įvyko man pačiai netikėtai.

Prieš keletą metų mano sūnus, tuo metu dvyliktokas, nusprendė tapti veganu. Gerbiu ir vertinu žmones, kurie sąmoningai renkasi gyvenimo filosofiją, jiems priimtiną gyvenimo būdą, nebijo eksperimentuoti, drąsiai moka išreikšti savo norus.  Į mūsų šeimą šis bandymas atnešė, deja, daug nesusipratimo, daug baimės ir grėsmės.  Mačiau, kaip mano akyse geso sūnaus žvilgsnis, gilėjo liūdesys ir silpo jėgos. Bet koks bandymas įsiūlyti mūsų šeimai įprastą maistą baigdavosi nesusišnekėjimu ir ginčais.  Manyje augo nerimas dėl jo sveikatos ir ateities.  Meldžiausi, ieškojau pagalbos.

Ir... kartą sėdint su drauge prie puodelio kavos, ji manęs paklausė: ar mano sūnus gimė po to, kai aš turėjau persileidimą?  Atsakymas buvo: taip. Ir mes pradėjome kalbėtis apie tai, ką tikrai menkai žinojome: apie išstumtus iš šeimos sistemos žmones, apie vykusius persileidimus ir apie tai, kad tai gali įtakoti po jų atėjusių vaikų gyvenimus. Prisiminiau ligonines, reanimacijas, operacijas, kurios nuo kūdikystės lydėjo sūnaus gyvenimą. Tuo metu buvau tik girdėjusi apie tai, kad yra toks konsteliacijų metodas. Draugė žinojo šiek tiek daugiau.  Mes nutarėme pabandyti... 

Bandėme atkartoti tai, ką buvome mačiusios darant B. Helingerio konsteliacijų vaizdo įraše. Aš buvau aš, o draugė atstovavo mano negimusį vaiką.  „Įėjom į vaidmenis“ ir laukėm, kas vyks. Labai jaudinausi, nes visai nežinojau ko tikėtis. Jaučiau didelę kaltę, kad nesugebėjau išsaugoti gyvybės, jaučiau gėdą, kad iš tikrųjų aš to vaikelio net nenorėjau. Taip pat, jaučiau ilgesį – ilgesį, kuris skauda. Klūpojau ir nedrįsau pakelti akių, tarsi laukčiau apkaltos. Įsivaizdavau, kad sutiksiu mažą nelaimingą kūdikėlį. Tačiau kuomet įvyko mūsų susitikimas, jis nebuvo mažas kūdikėlis. Tai buvo suaugęs, gražus vyras. Jis buvo toks laimingas, kad pagaliau aš jį pamačiau.  Labiausiai šokiravo tai, kad jame nebuvo nė šešėlio kaltinimo, o tik meilė ir dėkingumas. Turbūt tai toji meilė, kurią mes vadiname besąlygine.  Ji tarsi ne iš šio pasaulio...  Galėjau tik verkti...

Reikėjo laiko, kad patikėčiau tuo, ką jaučiu ir ką jaučia man.  Buvo nuostabu.  Ačiū, kad rašydama jums, galiu dar kartą tai išgyventi.

Tos konsteliacijos metu, išgyvenome tai, ko dar niekada nebuvome patyrusios: realus pamatymas, reali atgaila, tikros ašaros ir susitaikymas bei priėmimas. Viskas buvo taip realu, kad negalėjo būti netikra!

Tą vakarą ilgai kalbėjomės su sūnum.  Nepasakojau apie savo patyrimą, tiesiog nuoširdžiai kalbėjomės.  Bet, tai buvo pirmas vakaras, kada po ilgo laiko jis sutiko suvalgyt kiaušinį.  Buvau tuo padrąsinta.  Rytojaus ryte pasidalinau jam apie tai, kas buvo įvykę.  Papasakojau apie jo negimusį brolį, kurio nėra su mumis, bet kuris yra.  Didelei nuostabai, mano pasakojimas jo nė kiek nenustebino.  Jis pasakė, kad žino, jog kažkur yra brolis ir jis į jį panašus, tik kiek stambesnis...  Tai buvo tiksliai tai, ką aš buvau išgyvenusi konsteliacijoje...

Nuo tos dienos viskas pasikeitė. Nuo sūnaus akių pasitraukė tarsi šydas – grįžo džiaugsmas, juokas, noras gyventi, grįžo geras apetitas!

Viena buvo aišku – šis metodas yra tikras, veiksmingas ir keičiantis gyvenimą.  Tikrai žinau, kad tuo metu man tai buvo atsakymas iš Dangaus, už ką esu be galo dėkinga.

Ši mano gyvenimo patirtis atvėrė duris į naują pažinimą – šiandien esu VŠĮ „Sisteminių sprendimų instituto“ šeimos konsteliacijų mokymų kurso studentė ir tuo labai džiaugiuosi.

 

Pagarbiai,
Aušra, 2024
 

 

 

Ėjau į konsteliaciją, nes jaučiaus visai žlugus. Skyrybos, sveikatos problemos, ko pasekoje gana ilgą laiką negalėjau dirbti ir įgrimzdau į dideles skolas iš kurių nemačiau jokios galimybės ir resursų išsikapstyti. Finansinė įtampa, neviltis, kančia, tunelinis mąstymas, neradimas išeities iš situacijos.

Atėjau į konsteliaciją, vienu metu prabėgo mintis, kad man baisu ir gėda atsivert, pateikt savo situaciją. Tačiau viskam vadovavo Kazimieras, situaciją pakako pristatyti glaustai, ji tarsi perėjo į išdėstymą ir aš buvau stebėtoja. Situacija man atsivėrė labai netikėtai. Aš pati gyvenime jaučiaus kalta dėl savo situacijos, o čia – jokio kaltės jausmo, tik supratimas. Konsteliacijos metu ištirpo siena tarp manęs ir mamos, situaciją pamačiau netikėtu, ženkliai platesniu rakursu, verkiau, tarsi paleisčiau visus užspaustus jausmus. Atėjo atsakymai, kodėl aš ne čia ir ne dabar, ko aš ieškau ir nerandu, ko alksta mano širdis ir negauna. Tarsi susidėliojo dėlionė. Tai stebina, niekada nebūčiau apie tai pagalvojus, – apie mirusios giminės, šeimos žmones, apie kuriuos mes nekalbame. Pajutau savo giminės moteris, kad jos yra, pajutau jų užnugarį ir palaikymą. Buvo pojūtis, kad mano širdyje tarsi ištirpo ledynas, kurio aš net nejaučiau. Atrodo, tarsi ėmiau kvėpuoti pilnais plaučiais. Anksčiau jaučiaus labai vieniša, o dabar supratau, kad taip nėra, aš esu tarp žmonių.

Įdomu tai kad kai grįžau iš konsteliacijos, man kilo noras rūpintis savimi. Išėjau pasivaikčioti su šunimi (ko nedariau eilę metų, nes nepajėgiau), pagulėjau karštoje vonioje (nedariau, nes taupiau vandenį), pasikeičiau patalynę (labai norėjos). Kiekvieną rytą pabusdavau sukaustyta įtampos ir baimės ir nenorėdavau keltis, rytą po konsteliacijos to nebuvo... Pirmas ramus šeštadienis po n metų, leidau sau tuo mėgautis be kaltės jausmo ir be nerimo dėl ateities, nors objektyviai išorinių pokyčių nėra (tikiuosi dar :)). Yra vidinis žinojimas, kad galiu žengti į priekį. Ne baisu, o smalsu, kaip bus toliau. Ačiū labai Kazimierui, ačiū visai grupei ❤

Lina, 2019

______________

Gyvenime tikiu ženklais: kai net dvi draugės parekomendavo dalyvauti Kazimiero D. Daugėlos konsteliacijose priklausomybių tema, pasiryžau ateiti. Nežinojau, ko tikėtis, nes apie šią metodiką buvau girdėjusi mažai. Prisipažinsiu, kad jau stebėdama kitos dalyvės konsteliaciją labai įsitempiau ir įsijaučiau – ėmiau atpažinti tam tikrus savo problemos niuansus. Vėliau, sėdėdama pagrindinės dalyvės kėdėje, supratau: mano gyvenimas sprendžiasi 'čia ir dabar'. Laikas sustojo. Jei atvirai, buvo be galo sunku išdrįsti į savo problemą pažiūrėti iš taip arti, bet visos konsteliacijos metu jaučiau besąlygišką jai vadovavusio Kazimiero D. Daugėlos ir visų dalyvių palaikymą. Taigi procesą stebėjau neįtikėtinai jautri – išsigandusi ir apsiašarojusi, bet kartu jaučiausi visiškai saugi.

Gautos patirtys pataikė taip giliai, kad dar ilgai turėsiu apie ką mąstyti. Per savo gyvenimą aplankiau keturis skirtingus psichologus (vienkartiniams vizitams ar visam kursui), tačiau ši konkreti asmeninė konsteliacijos patirtis neprilygo niekam. Aš 'atsimerkiau' ir pasaulis man dabar atrodo nebe toks, kaip vakar. Žinau tik, kad viduje daug ramiau. Viskas ėmė dėliotis į vietas dar konsteliacijos metu – po jos dingo ilgai kauptas pyktis, nusivylimas, gėdos bei kaltės jausmas. Sunku suvokti, kad tokia transformacija įvyko per itin trumpą laiką. Išgirdau ir pamačiau apie save tokių dalykų, apie kuriuos niekada anksčiau nesusimąstydavau, kurių net nepastebėdavau. Rekomenduoju Kazimiero D. Daugėlos konsteliacijas kiekvienam – šis žmogus yra tikras profesionalas. Taip, tam ryžtis reikia drąsos, bet be pirmo ir sunkausio žingsnio gyvenimas nepasikeičia. Nuoširdžiai ačiū už naują pradžią.

Linkėjimai,
Dovilė, 2019

______________

PRIKLAUSOMYBĖS, SANTYKIS SU TĖČIU

Tai, kas vyksta konsteliacijos metu sunku apibūdinti žodžiais... Toks jausmas, kad į savo gyvenimą žiūrėtum iš šono. Visi jausmai kylantys matant tai, kas vyksta konsteliacijos metu yra tokie tikri, kad būna akimirkų jog nesupranti kaip taip gali būti.. Mačiau save, mažą mergaitę, kuri visada ko nors bijo, kuriai dreba kojos ir norisi bėgti nuo tečio, kuris priklausomas nuo alkoholio, nors jis viduje irgi begalo kenčia. O kenčia ne dėl to, kad tas alkoholis jam būtų svarbus, o dėl to, jog jaučiasi lygiai taip pat, kaip ir aš, neturintis savo tėčio, kuris nusižudė jam būnant vaiku... kad kaip aš neturiu ryšio su savo tėčiu, taip ir mano tėtis neturi ryšio su savuoju tėčiu.. Taip visi patyrimai išsirutuliojo iki to, kad konsteliacijos metu aš supratau, kaip jaučiasi mano tėtis, kuriam reikia supratimo ir palaikymo ne dėl to, kas jis mestų alkoholi, o dėl to, kad aš jį suprantu ir palaikau, kaip savo tėtį, kad mes esame visiškai tokie pat, tiek aš jo neturiu, tiek jis savo tėčio neturi ir tik palaikydami vienas kitą galime atkurti ryšį vienas su kitu... O kai tas ryšys atsikuria, tada ir akloholis gali pasitraukti, kuris yra tik priemonė pasislėpti nuo realybės.

Iki konsteliacijos niekada negalėjau tvirtai ir su dideliu noru bendrauti su savo tėčiu. Atrodo kalbiesi, bet lyg kažkas viduje vistiek bijo tėčio, jaučiasi nesmagiai, tarsi iš pareigos bandyčiau bendrauti.Net kai vyko konsteliacija, kai man reikėjo sakyti žodžius tėčiui, aš to negalėjau padaryti, žodžiai tiesiog strigo gerklėje... bet kai mano pagalbininkas konsteliacijoje ištarė tuos žodžius už mane – viduje kažkas atsirišo, toks jausmas, kad pabudo viduje ta aš, kuri gali, moka ir NORI kalbėti su savo tėčiu..

Po to, vis toliau vykstant konsteliacijai, vis lengviau ir lengviau sakėsi viskas, ką turėjau pasakyti tėčiui, jog mūsų ryšys atsigautų. Nors ir per ašaras, bet visi žodžiai ėjo iš manęs jau nebe iš pareigos, kad "tu mano tėtis ir aš turiu su tavim bendrauti", bet dėl to, kad aš pati noriu jam tai sakyti... viduje atirado lengvumo jausmas, lyg būčiau pirmą kartą išmokusi tarti žodžius savo tėčiui. Neapsakomas žodžiais jausmas matyti žėrinčias tėčio akis, kurios tiesiog dega laime... Matyti tėtį, kuriam nereikia jokio alkoholio (kuris konsteliacijos metu tiesiog atsitraukė), kuriam reikia tik supratimo, tik manęs ir mūsų ryšio.

Dvi ar tris dienas po konsteliacijos labai stipriai jaučiau lyg kažkas tvirtai laikytų mano nugarą, lyg saugotų mano užnugarį ir tarsi būčiau tvirtai į kažką įsirėmusi. Dabar tas "tvirto užnugario jaismas" lyg susigulėjo manyje, bet viduje vis jaučiu atsiradusį tvirtumo jausmą, lyg kažkas mane saugotų. Dingo vis karts nuo karto atsirandančio nerimo jausmas, bijojimas kažką padaryti ar pasakyti kam nors ką nors ne taip. Ir nors savo tėčio realybėje dar nesusitikau, bet jaučiu, kad nebėra nerimo ir baimės su juo kalbėtis. Atsirado noras pabūti kartu ne tik dėl pareigos aplankyti, bet dėl to, kad  iš tikro norisi :))

Su begaline pagarba dėkoju Kazimierai, kad turėjau galimybę su Jūsų pagalba atkurti ir pajausti taip svarbų ryšį su tėčiu, kurį toliau vis labiau puoselėsiu. :)

J. R., 2019

SVEIKATA, SIMPTOMAI

 

Konsteliacija – puikus išgijimo būdas. Ne visada supranti, kaip giliai konsteliacijos metu informacija, emocijos, išgyvenimai pasiekia žmogaus kūne, dvasioje reikiamas vietas, bet jauti, kad kažkas  pasikeičia tavo gyvenime, pasikeičia gyvenimo kokybė.

Ilgą laiką kamavo pilvo skausmai, kur gydytojai nenustatė jokios priežasties. Nuo konsteliacijos praėjo aštuoni mėnesiai, skausmai nepasikartojo. Didelis AČIŪ p. Kazimierui už jo darbą, žinias, pateiktas įžvalgas.

Renata, 2024

 

Kenčiau didelius fizinius skausmus, kurie kaip ir neturėjo aiškios diagnozės. Pasirodo, kad mano didelės kančios (skausmai) buvo mano mamos gyvenimo kančia. Aš perėmiau jos išgyvenimus. Po konsteliacijos taip palengvėjo, tarsi būtų kažkas išplėšęs man iš krūtinės akmenį. Negalėjau dvi dienas niekaip išsidūsauti. Buvo taip lengva. Konsteliacijos labai bijojau. Bijojau pažvelgti į savo vidų. Bet tai taip nuostabu. Net dabar, skausmai gerokai pamažėję, o kai jie ateina , visiškai kitaip tai priimu, netgi galiu pasakyti, kad savo kūną pažįstu gerokai daugiau ir geriau nei iki konstaliacijos. Tarpusavio santykiai man pagerėjo su artimaisiais. Ačiū Kazimierui Daugėlai

Agnė, 2018 m.

 

______________

 

Dalyvavau asmeninėje konsteliacijoje dėl dukros ligos. Šis metodas leido pažvelgti labai giliai į esamą situaciją bei padėjo suvokti, kokią įtaką gali padaryti šeimoje vykę įvykiai, kurie pamiršti, nesuvokti ir neišgyventi iki galo. Tai sukrečianti, bet tuo pačiu labai naudinga patirtis. Šis metodas leidžia iškilti giluminiams pasąmonės turiniams ir aktyvuoti procesus, kurie gydo sielą ir kūną. Kas svarbu, kad gydymas vyksta kompleksiškai ne tik sergančiajam arba tam, kuris atėjo su savo klausimu, bet ir kitiems žmoniems, kurie susiję su iškelta situacija.
Aš kreipiausi dėl dukros, bet gavau ir sau labai svarbių suvokimų, procesas tęsėsi ir po konsteliacijos. Nepraėjus nei valandai, atėjo dar vienas svarbus suvokimas – atsakymas man. O kitą dieną ėmė vykti procesai santykiuose su vyru ir jo šeima, nors tiesiogiai jų iškelta situacija visiškai nelietė. Antroje dienoje po konsteliacijos prasidėjo procesas pas dukrą, nors aš jai nepasakojau, kokia iškilo situacija, ji tik žinojo, kad dėl jos ligos ėjau. Jai atėjo svarbus suvokimas dėl santykio su tėčiu ir atsilaisvino labai senos, giluminės nuoskaudos.

Dėkoju už patirtį ir pagalbą.
Olivija, 2018 m.

______________

 

K., Alergija
2017 m. gruodis

Nuoširdžiai esu dėkingas už nepaprastą pagalbą sumažinant alergijos simptomus, o kas svarbiausia – atveriant širdyje slypinčius išgyvenimus, apie kuriuos nė pats nesu sisimąstęs, jie visą mano gyvenimą lydėjo ir kontroliavo mano jausmus ir sveikatą. Po susitikimo su Jumis ir šeimos konsteliacijos per ypatingai trumpą laiką išsiaiškinome šeimoje slypinčias paslaptis, kurios iššaukė esančią alergiją ir psichologinį skausmą, kurį slopinau savyje. “Išdėstymo” metu lydėjo stiprūs išgyvenimai, netrūko ašarų, tačiau su kiekviena minute situacija pradėjo aiškėti, nepaprastas Kazimiero Daugėlos atidumas detalėms, gebėjo atrakinti skaudžius išgyvenimus širdyje, palengvino jų pripažinimą. Po konsteliacijos jaučiausi sukrėstas, fiziškai išvargintas, tačiau emociškai buvau pakylėtas, neliko nuoskaudų, buvau tarsi apvalytas nuo visų mane persekiojančių sunkumų. Nors pagrindinė problema dėl kurios apsilankiau pas Jus buvo alergija, jau kitą dieną jaučiausi visai kitu žmogumi: alergijos simptomai sumažėję iki minimumo galėjau lengvai kvėpuoti, tokio palengvėjimo nejaučiau jau 20 metų, o tai nestebina juk užsiėmimo metu tvarkėme ne alergijos simptomus, o patį jos židinį. Kaip gera suprasti, kad gyvenimas gali būti kitos ir visa tai tik Jūsų dėka.

 

K., Alergija (tęsinys)
2018 m. gegužė

Noriu pasidžiaugti, esamais rezultatais po prieš pusmetį atliktos konsteliacijos.
Fiziologine prasme, šis pavasaris man yra unikalus, pirmą kartą po 20 metų galiu ramiai leisti laiką lauke, nekenčiant nuo simptomų, tai neapsakomas jausmas. Širdyje turiu nepaprastai daug šilumos ir ramybės, esu dėkingas už suteiktą galimybę pažinti ir suvokti sisteminiame rate esančią labai svarbią infromaciją kuri privalo būti išgirsta ir išgyventa. Ačiū dar kartą už visa tai ką suteikėte man.

 

______________


Mano situacija buvo, kad negalėjau koncentruotis, kūnas savaime judėjo ir būdavo sunku išsėdėt vietoje, tai taipogi akivaidžiai matėsi ir konsteliacijos metu. Kazimieras labai greit surado priežastį ir judėjimas iškart sustojo. Nors praėjo tik savaitė, bet jau pastebimai mažiau judu ir šiek tiek padidėjo valios/koncentracijos. Ačiū tau Kazimierai, kad esi ir padedi!

Žilvinas, 2017 m. 

______________

 

Man 48 m. Kreipiausi pagalbos dėl sveikatos  ir pinigų, kurių vis pritrūksta, nes išleidžiu sveikatos atstatymui. Gydytojai nerado priežasties, kodėl staiga užkyla kraujospūdis, dūstu, stiprus skausmas širdies plote. Jausmas lyg kažkoks vidinės isterijos priepuolis. Tai prasidėjo prieš 8 metus (po mamos mirties metinių, o tėtis miręs prieš 25 m.) ir kartojasi kas 3 mėn. Aš pati pajutau, kad čia ne fizinė bėda, o kažkokia emocinė. Konsteliacijos metu pamačiau, kad visus tuos 25 metus "neturėjau teisės" gedėti tėčio, kol mama buvo gyva (jie abu labai pykosi, stumdėsi). Ir tai buvo tiesa, kurią vidumi aš jaučiau visą laiką. Po konsteliacijos pajutau didelę šilumą tėčiui, palengvėjo kvėpavimas, atsileido širdies gniaužtai. Kelios dienos byra ašaros, kurios tiek metų buvo užspaustos. Žinau, kad tai dar ne viskas, bet esu dėkinga gyvenimui, kad atvedė mane pas Kazimierą Daugelą.

Jolita, 2017


 

DEPRESIJA, GYVENIMO PRASMĖS NEBUVIMAS, MINTYS APIE SAVIŽUDYBĘ

 

Prieš 30-ąjį gimtadienį pradėjau jausti depresijos simptomus: didžiulį nerimą, apatiją, norą atsiriboti nuo draugų bei artimųjų. Buvo labai sunku dirbti, nes darbas susijęs su nuolatiniu bendravimu. Blogai miegojau, verkdavau, nes nebemačiau išeities ir išvis – prasmės gyventi. Aiškių priežasčių šiai sunkiai būsenai neturėjau.

Po pusantrų metų nuo simptomų pasireiškimo ir pagalbos ieškojimo, nusprendžiau pabandyti konsteliacijos metodą. Jos metu paaiškėjo, kad mano teta (mamos sesuo) dėl mylimojo netekties bei atlikto aborto, neleido sau išgyventi visų sunkių jausmų. Jos gyvenimas mūsų šeimoje yra iki galo nepriimtas ir vertinamas kaip nenusisekęs, nes ji taip ir nesukūrė  šeimos, nesusilaukė vaikų. Taigi aš už ją nesąmoningai leidau sau susirgti depresija, taip pat nesusilaukti vaikų.

Galiu pasidžiaugti, kad praėjus trims mėnesiams kol kas nepatiriu nei vieno depresijos simptomo. Tetos gyvenimo priėmimas, nusilenkimas jai už patirtą skausmą man labai padėjo. Kazimieras Daugėla  pajuokavo, kad konsteliacijos šalutinis poveikis gali būti mano pastojimas :)
Iš visos širdies DĖKOJU ir linkiu žmonėms atrasti ir pabandyti išspręsti savo problemą šiuo puikiu metodu.

Inga, 2018

______________

 

Ilgokai ieškojau būdų, specialistų kurie gali padėti man. Buvau visiškai palūžęs, daug verkdavau. Dažnai lankydavo mintys apie savižudybę. Kazimieras sugebėjo mane sutvirtinti mane, pastatyt ant kojų, savižudiškų minčių neturiu jau apie kelis mėnesius, nebeverkiu, pagerėjo savijauta, santykis su savimi ir pasauliu. Su kiekviena diena jaučiuosi vis geriau, sustiprėjau, galiu gyventi pilnavertišką gyvenimą. Konsteliacijos tikrai padeda ir labai stipriai. Labai rekomenduoju net tiems kai viskas jau atrodo beviltiška.

Ž., 2018

Noriu labai padėkoti Kazimierui Daugėlai už pagalbą, profesionalias konsultacijas, konsteliaciją. Mano gyvenimas pasikeitė, savijauta pagėrėjo, nebeliko nerimo kuris anksčiau kankino, atsirado gyvenime daugiau pilnatvės ir priėmimo savęs bei kitų.
Ačiū kad esate.

Renata, 2017

______________


Nuoširdus ačiū už patirtis, kurias įgijau  konsteliacijų metu. Galimybė pažvelgt į problemą kitu rakursu tiesiog gyvenimo dovana.
Prisipažinsiu iš pradžių žvelgiau į tai skeptiškai ir nedrąsiai, o dabar su nekantrumu laukiu seminarų ir praktikų... Visiškai pasitikiu K. Daugėlos vedimu, profesionalumu, regiu jo atsidavimą darbui ir tariu didelį ačiū.
Dėka konsteliacijos galėjau pažvelgti į savo užspaustas baimes, nesaugumo jausmą, vidinės energijos trukumą, tam tikras partnerystės, šeimos problemas. Ir ne tik pažvelgti, bet jas suvokti, išgyventi ir paleisti (daug metų stengiaus atleisti, bet niekas nevyko), o vedama Daugėlos pavyko ir pavyksta keistis pačiai, ko pasekoje įvyksta pokyčiai ir šeimoje, gyvenime, netgi darbuose. Sustiprėjo ryšys su sūnumi, tėvais, seserimi, broliu. Atsirado daugiau vidinės laisvės, tolerancijos sau ir šalia esančiam. Dar nuostabus dalykas, jog konsteliacijos metu išsidėsto faktai, kurių nežinojau esant, o paklausinėjus apie protėvius plačiau jie pasitvirtino 100%... Mano promočiutė mirė gimdydama, šito faktą sužinojau tik po konsteliacijos.
Sunku viską išreikšti žodžiais, nes tai neapsakoma, tai reikia patirti, tai vienas iš kelių vedančių į sėkmingesnį, sąmoningesnį gyvenimą.

Dalia A., 2017

 ______________



Ačiū labai už puikią patirtį. Išties, apie konsteliacijas galima girdėti ir žinoti daug ką. Tačiau viskas, kas įvyksta realiai, tampa visiškai kitokia patirtimi. Tai, ką patyriau, tai ką mačiau ir išgyvenau, buvo sunku nupasakoti žodžiais. Kažkas vyko, bet buvo neįmanoma suprasti, kaip ir kodėl taip vyko. Liejosi emocijos, ašaros, o kitą akimirką tiesiog lydėjo vidinis džiaugsmas ir šypsena. Konsteliacijas vienareikšmiškai siūlau išbandyti visiems. To nupasakoti neįmanoma. Tai reikia išgyventi... Širdingai dėkoju. Jaučiu, jog mano gyvenime ir suvokime viena dalelė pajudėjo į priekį...

Ugnė, 2017 

______________

Konsteliacijų metodas man asmeniškai yra pats efektyviausias metodas, kuris suteikia galimybę spręsti praktiškai bet kurį klausimą. Ar tai būtų santykiai, psichologinės problemos, sunkumai darbe, gyvenime ar net sveikatos klausimai. Po kiekvieno užsiėmimo išeini su aiškiu suvokimu, kas buvo padaryta, o netrukus sulauki ir realių pokyčių gyvenime.

Kęstutis, 2017

______________

Dėkinga už galimybę pajusti tėvą, kurį praradau būdama labai jauna, už galimybę būti suprastai, už galimybę pamatyti kančios priežastį, taip, kaip rodo konsteliacija. Už galimybę ištarti kai ką svarbaus, už galimybę išgirsti tam tikras tiesas, kurios pasitvirtina. Už begalięe ištvermę.

Su pagarba R., 2017

______________

Atsiliepimas apie asmeninę sapno konsteliaciją.
Dėkoju už galimybę sudalyvauti seminare apie sapnus ir pačiai patirti, ką reiškia mano sapno išdėstymas. Į seminarą ėjau neturėdama jokių lūkesčių, net nesinešiau jokio sapno, kurį norėčiau ištirti, tačiau seminaro eigoje pasidalinau sapnu, kurį prisiminiau. Tada grupės bei vedančiojo (Kazimiero) pagalba teko pamatyti savo sapną labai ryškiai iš šalies. Ta patirtis mane labai stipriai palietė, sujaudino, aš mačiau tarsi mažą spektaklį apie tai, kas vyksta mano pasąmonėje, apie tai, ko nematau. Supratau, kad tiek daug galiu sužinoti apie save įsiklausydama į tai, ką bando naktį pakuždėti man pasąmonė sapnų pagalba. Mano sapno konsteliacija man buvo kaip dovana, už kurią esu labai dėkinga. Kaip dovana, kurią gavus aš galiu labiau pažinti save, labiau įsiklausyti. Dėkoju dar kartą. 

Gabija, 2017

______________

Praėjus kuriam laikui po konsteliacijos mano atsiliepimas, jei tai būtų vienu žodžiu, PUIKU. Net bijau garsiai džiaugtis. Mano konsteliacija buvo apie baimę prarasti sūnų, kuri mane dažnai persekiodavo ir trukdė jaustis gerai, duoti daugiau laisvės savo vaikui. Iškart po konsteliacijos buvau kiek sutrikusi, nes giminėje esanti paslaptis nebuvo atskleista, nors eigoje jaučiau, kad tam tikri žodžiai tam tikriems šeimos nariams labai liečia mano širdį ir man palengvėja. Įdomu tai, kad po kelių dienų man kilo nenumaldomas noras rasti kažką iš mamos giminės, taigi aš leidausi į  paieškas, kiek tai įmanoma internete. Pasiklausti apie giminėje nugulusias paslaptis, kaip man atrodė jau nebėra kieno nes visi mirę. Taigi per tris dienas interneto pagalba kažkokios iki šiol nepaaiškinamos sėkmės pagalba aš sudariau dalį giminės medžio (apie didesnę dalį jame esančių žmonių visai nežinojau esant aplamai), susiradau ir keletą tolimų giminaičių, parašiau jiems. Radau mamos pusseserę, kurios net nežinojau ir mes pirmą kartą bendravusios telefonu prakalbėjome daugiau nei valandą. Laukiame susitikimo. Ir žinoma svarbiausias dalykas dėl kurio kreipiausi - mano baimė sumažėjo iki tos sveikos motiniškos baimės. Po daugiau nei savaitės po konsteliacijos, aš gavusi Jūsų laišką apmąsčiau tą laikotarpį ir galutinai susivokiau, kad tikrai aš nebegalvoju apie tai, kad man dabar taip lengva. Atsakymo nerašiau, norėjau dar palaukti ilgėliau. Šiandien aš sakau, labai džiaugiuosi kad kreipiausi ir tikrai dar kreipsiuosi. O kad kreiptis į. p. K. Daugėlą būtų man pribrendę kur kas anksčiau!

Vaida, 2017

 ______________

Esu labai dėkingas jums už nuostabias įžvalgas, patyrimus ir žinias apie gyvenimą gautas jūsų seminaruose. Iki šio seminaro aš turėjau labai silpną ryšį su mama. Pats maloniausias atradimas man - naujas meilės pojūtis mamai, tokiai kokia ji yra, ji manęs nebeerzina! Jūsų dėka aš galėjau pajusti mamos skausmą ir ilgesį, ir patirti, kad ji man atiduoda tą visą širdies dalį, kurią gali atiduoti. Ir tiek, kiek ji man gali duoti užtenka, kad aš būčiau laimingas ir džiaugčiausi gyvenimu. Daugelį metų mamai ir tėvui buvau patarėju ir padėjėju, šiek tiek viršesniu už juos, dėl to jaučiausi labai nelaimingas, nesaugus ir atstumtas. Dabar kai galiu jiems nusilenkti ir priimti kaip tėvus, didesnius už mane, aš vėl laimingas, aš vėl turiu savo vaikystę!

Ačiū iš širdies.
Remigijus, 2017


______________

Seminaro metu vyko labai gilūs išgyvenimai, kuriuos dažniausiai lydėjo ašaros, kartais juokas. Retai tenka patirti tokius stiprius jausmus! Nuostabi patirtis!.. Pateikiami klausimai atverdavo vis kitus gyvenimo aspektus, atrodė, kad likimai vyniojasi lyg siūlų kamuolys, kartais ir visai netikėta linkme. Pojūtis buvo, kad tai, kas vyksta,  yra tikra ir teisinga, ir labai stipru.  
Seminaro metu buvo labai gera tarpusavio atmosfera: jautėsi  saugumas ir atvirumas, buvo noras ir pačiai atsiverti, ir padėti kitiems atsiverti, ir išspręsti savo ir kitų problemas.
Iškart po seminaro pasijuto pasikeitęs mano santykis su tėvais. Viskas lyg sustojo į savo vietas: aš pasijutau tik vaikas, nebenorėjau užimti vadovaujančios padėties šeimoje ir šis santykis visiškai mane tenkina. Jaučiu pagarbą savo tėvams jau vien už tai, kad jie mane pagimdė ir nesiimu keisti jų ar teisti, tik jaučiu dėkingumą už viską, ką jie man davė.
Manau, kad kiekvienam, kuris gilinasi į save, nori suprasti save ir kitus,  būtų labai naudinga dalyvauti tokiame seminare.
Pagarbiai, A. 2007

______________

Dėkoju už seminarą ir tą patirtį, kurią gavau jo metu. Pirmadienį buvo minčių, kad mano šeimos situacija dar sudėtingesnė, nei jaučiau anksčiau.
Buvo kažkoks situacijos pervertinimas... Bet jau šiandien ryte supratau, kad nors ir nebuvo mano šeimos sustatymo, bet mano ar man išsakyti žodžiai ar pajautimai turi tiesiogine reikšmę man pačiam. Tai yra kaip nuorodos ir kryptis man pačiam dirbti.
Dar karta ačiū. Labai ačiū. Sėkmės visuose tavo darbuose! R.

______________

Labai apsidžiaugiau, sužinojęs, kad vėl vyks praktinis seminaras. Patirtis, kurią gavau praeitų seminarų metu, yra didžiulė. Nors neteko dalyvauti savo šeimos ir giminės sustatyme, bet kitų žmonių problemų analizės pagal B. Hellingerio metodą metu gavau sau svarbių ir reikalingų pranešimų. Tai, ką tu darai seminarų metu ir kokie pokyčiai vyksta žmonių sąmonėje, yra labai labai reikšminga. ....

Jausmų ir emocijų išlaisvinimas yra tas kelias, kuris leidžia išspręsti protu sunkiai suvokiamas problemas. Viskas turi priežastį, o tu savo praktinių seminarų metu MEISTRISKAI tas priežastis parodai ir SVARBIAUSIA, padedi jas pamatyti ir išspręsti.
R.

______________

Man patiko (švelniai pasakyta), likau sužavėta praktinio darbo, man tai atvėrė širdį - sielą. Realiai pamačiau ir galėjau tai pati išgyventi, kokie tamprūs ryšiai tarp tėvų ir vaikų, sutuoktinių. Ir kaip svarbu gyvenimo duotas situacijas išgyventi iki galo, tarsi jas užbaigti ir nebijoti to, kas vyksta. Suvokiau, kaip svarbu gerbti bet kokį jausmą, net ir baimę. ....
Na, man poveikis buvo sukrečiantis, po mano situacijos nagrinėjimo visiškai nesinorėjo kalbėti, buvo toks pojūtis, kad mano laukas išsiplėtė iki begalybės ir tarsi turėjo viskas įeiti i mane atgal. Sprendžiau savo problemą, susijusią su neapykanta tėvui. Buvo labai tiksliai atvaizduota dalis mano gyvenimo. Tuo patikėti stačiai neįmanoma, nes tai persmelkia kiaurai. Po seminaro jaučiausi taip, tarsi nuo pečių nusimečiau didžiulę naštą. Aš gavau tėvų palaiminimą, pajutau užnugarį, kurio taip trūko man. Prašviesėjo akyse. Įgavau drąsos. Su mama santykiai pasikeite. Bet keisčiausias dalykas (ir tuo pačiu nuostabus), kad ji po trejų metų pasakė tokius žodžius: "Aš tavim pasitikiu, nes aš matau, kaip tu rimtai žiūri į sveiką gyvenimo būdą, aš tavim didžiuojuos". Ar gali patikėti?! Po trejų metų, kai ji vos ne kiekviename laiške mane kritikavo, buvo metas, kai siuntė mane gydytis, ji ima ir pradeda štai taip rašyti. Manau, tai stebuklas.
Apskritai, šis seminaras man buvo didelis atradimas. Kadangi realiai gali pačiupinėti - labai tikslus žodis - pačiupinėti savo problemą. Ilgus metus dariau atgailas, bet va, man trūko to pamatymo ir pačiupinėjimo, kad tikrai patikėčiau. Iš tiesų, vos grįžusi pasidėjau lankstinuką, visiems savo draugams ir bičiuliams apie jį papasakojau, taip norėjosi kad ir jie bent pabandytų pamatyti problemas šiuo būdu. ...
Kazimierai, aš džiaugčiausi, galėdama dalyvauti ir kitame seminare.
Dar kartą dėkui! Nuoširdžiai, M., 2007

______________

Po dalyvavimo Jūsų seminaruose jaučiuosi kaip žmogus, po ilgų klajonių rūke pagaliau išvydęs saulės šviesą ir aiškius žemės kontūrus horizonte. Ačiū Dievui, kad pribrendau pamatyti TAI, kad galiu suvokti TAI, kad pagaliau vedama tyriausių paskatų pažinti save ir viską, kas supa mane Jūsų, Berto Helingerio ir visų kitų susiklosčiusių aplinkybių dėka atveriu tas duris į aiškų suvokimą.
Tikrai sunku žodžiais apsakyti, kas vyko su manimi seminarų metu, bet vyko taip galingai su tokia jėga... Tiek ilgai mane kamavęs pyktis 
ant tėvo iš nežinia kur ir nežinia nuo kada, nuoskaudos ir t.t. po pirmo seminaro pasidarė aiškios kaip dukart du... O kiek buvo melstasi, kankintasi dėl to, kiek kartota atleidimo teiginių, nes gi žinai, kad nedera ir negražu pykti, kad reikia gerbti ir mylėti savo tėvus, bet kaip tą padaryti, jei širdis neklauso? Taigi pirmame seminare plūstelėjusi lava nuplovė pyktį ir nuoskaudas ant tėvelio, suvokus viso to priežastis. Ilgai pūliavusi žaizda aiškaus suvokimo dėka užgijo amžiams. Tarsi dėlionės žaidime - va, būtent tos kortelės reikėjo, kad susidėliotų viskas į vietas... Aišku, nebuvo lengva tame suvokime, tiesiog šokas, kai pamatai prieš savo akis tas priežastis, kurios sukėlė tokias pasekmes ir kad joks laikas negali to panaikinti... 

Po antrojo seminaro, dar aiškiau suvoki, kad net mirtis nieko neištrina ir niekas su ja nesibaigia. Nepasakysi, kad tu apie tai nežinojai, bet kai visą tai išjauti, pamatai prieš savo akeles - visai kas kita. Tikrai esu ne vieną ir ne du kartus atgailavus, užpirkinėjusi mišias už mirusius ir už gyvus, bet ta abejonė, o gal dar ne viską padariau, o gal dar "neišgirdo", o gal dar per mažai... nebuvo aiškumo, nebuvo tikrumo... joks balsas nepasakė tiesiai ir šviesiai, kad viskas gerai, jau padarei viską, ką galėjai, nusiramink ir gyvenk sau laimėje...
O SEMINARE AŠ TUOS ŽODŽIUS IŠGIRDAU. Ir tai man buvo DIDŽIAUSIAS, GALINGIAUSIAS IŠRIŠIMAS. Taip, Viešpaties keliai nežinomi. Niekada nežinosi, per kokį žmogų, situaciją jis prabils ir ištars tuos ilgai lauktus žodžius.
...lai ji visada primena man tas nuostabias atsivėrimo akimirkas, kurių dėka mano širdis darosi dar platesnė, dar šiltesnė ir dar labiau mylinti, o protas ramus ir aiškus... 
AČIŪ, ŠIRDINGAI AČIŪ. D.

______________

Sekmadienį dalyvavau seminare pagal Bertą Hellingerį. … 
Protu mes žinome daug žodžių, teiginių, teorijų, taikome juos, bet kartais, o gal net dažnai, kyla klausimas, kuri yra teisinga? Ar aš elgiuosi tinkamai, teisingai? Protas klausia, nes jis žino daug argumentų, remiančių ir vieną, ir kitą pusę. Ir protas pasimeta, ir mes galvojam - o kas dabar? ... 

Būnant seminare, bandant suprasti, kaip jis (vedantysis) mąsto, man atėjo didelis lengvumas: nereikia stengtis kažką padaryti, kažkokiam būti, tiesiog būk ir to pakanka, ir tai yra geriausia. Mama, nesistenk būti stipri, tiesiog būk mama ir man to visiškai pakanka. Man pakanka to, kad tu esi, tėti, toks, koks esi, ir tau nereikia stengtis būti kažkokiam dideliam, stipriam ar galingam. Aš esu tavo dukra ir tai yra gera, ir man to pakanka. Aš myliu tave, tėti, ta širdies dalimi, kuria šiuo metu galiu tave mylėti, kai galėsiu, mylėsiu didesne širdies dalimi. ....
...(vedantysis) rodo, kad svarbu yra atkurti šeimos santykius ir kad kiekvienas šeimos narys turi savo vietą joje. Yra tėtis ir mama, sūnus ir dukra, nereikia, kad vaikai būtų lygiaverčiai partneriai su savo tėvais (bent šeimos santykiuose - čia nuo manęs :)). Turima omenyje, kad vaikai neturi spręsti tėvų problemų. Tėvai yra tėvai, jie teikia palaminimą savo vaikams. Vaikai yra vaikai - ir tai yra gera. ....
Apskritai, suvokus, kad aš esu iš tėvų, kurie yra iš savo tėvų, o šie iš savųjų, ateina vidinė stiprybė, palaikymas, ramybė ir lygus meilės tekėjimas per visą giminės, genties ir žmonijos liniją iki pačios pradžių pradžios, Kūrėjo, Tvėrėjo, Dievo Tėvo. Ir tada taip gera, kad galiu džiaugtis, krykštauti, šokinėti, apkabint kiekvieną ir pasijusti visiškai jaukiai tarpe jūsų esančių brolių ir seserų žmonių.

Sėkmės visiems, būkite laimingi!
Su meile, M.

______________


SPECIALISTŲ (psichologų, švietimo, socialinių darbuotojų ir kt.) ATSILIEPIMAI

Labai daug galvojau po užvakarykščio seminaro. Kad tai galingas metodas, tai abejonių nekyla. Aš šiandien kai ką pritaikiau iš seminaro - tiesiog kaip hipotezę sau išsikėliau ir... ji pasitvirtino. Aišku, iki to seminaro, man nebūtų kilusi mintis apie tokias hipotezes. Tad iš tiesų informacija naudinga labai. Kitu - supervizijos atveju, kai su Šeimos konsteliacija pažvelgėme į konsultuojamo kliento klausimą, tapo aiškesnis ir sutvirtėjo supratimas apie darbo galimybes bei ribas, būsimus konsultavimo žingsnius.
Psichologė Daiva. 2011.11

Mokykloje kas dieną matomos problemos, susijusios su tarpusavio santykiais, mokymosi motyvacijos stoka, negebėjimu mokytis... Kazimiero Daugėlos paskaitose ir šeimos konsteliacijų seminaruose įgytos žinios bei patirtis man padėjo geriau pažinti mokinius, suprasti jų elgesį, padėti jiems patiems susivokti. Taip pat - ir kaip savo vaikų motinai, ir kaip mokytojai - giliau pažvelgti į vaikus, jų aplinką, su didesniu supratimu ir priėmimu jaustis ramiau ir laisviau sunkesnėse situacijose, sėkmingiau rasti gerus sprendimus. 

Mokytoja N. Š., gimnazija. 2009-2011

Daugiau kaip prieš 6 metus įvyko lemtingas susitikimas su sistemine-fenomenologine psichologija ir jos metodu - šeimos konsteliacija, tapęs nauju mano profesinio ir asmeninio gyvenimo etapu. Dirbant psichologe, daugiausiai su vaikais, jų tėvais, globėjais bei mokytojais, anksčiau dažnai susidurdavau su jausmu, kad pats konsultavimo procesas primena klaidžiojimą, ir galiu padėti tik iki tam tikros ribos, už kurios lieka neaiškumas, o problema tik sušvelnėja. Žinoma, man norėjosi visavertiškesnio pastangų rezultato. Pradėjus naudoti sisteminį-fenomenologinį požiūrį, kur į klientą žvelgiama ryšyje su jo šeimos/giminės nariais, jų jausmais ir likimais, atsivėrė naujos galimybės. Turint šias žinias, užtekdavo keleto, kartais ir vienos konsultacijos, kad rasčiau sunkumo priežastį ir problemos sprendimą. O šeimos konsteliacija (išdėstymas) leido kaip žemėlapyje pamatyti vietą, kur klientas šiuo metu yra, kur jis užstrigęs, ir kas padėtų jam išsilaisvinti, bei toliau judėti gyvenimo keliu.
Psichologė D.D. 2011.

Dėkoju jums už seminarą, kuris padėjo visų pirma geriau suprasti save ir savo problemas. Seminaras buvo vertingas tuo, ką teko patirti, dalyvaujant jame. Stiprūs jausmai, netikėtos įžvalgos, įsisąmoninta ryšių tarp šeimos narių svarba ir įtaka vienas kitam. Šis patyrimas leido suprasti šio metodo veiksmingumą, įvertinant šeimos veiksnius problemos atsiradimui, plėtotei ir sprendimui.
Psichologė R. S. 2011

Iš daugelio atvejų pasidalinsiu vienu trumpu darbu, davusiu gerą rezultatą. Šešiametė mergaitė, pradėjusi lankyti parengiamąją klasę, po keleto mėnesių nebenorėjo eiti į mokyklą. Rytais ją pykindavo, ji nevalgydavo, pasidarė verksminga, uždara. Lyg logiška buvo gilintis, kas vyksta su mergaite klasėje, namie. Bet aš, remdamasi sistemine-fenomenologine psichologija, atlikau nedidelį testą su vaiku ir mama, kuris parodė, jog iš tiesų dukra iš meilės mamai perėmė jos neišgyventą skausmą, bei savo ašaromis ir atsisakymu gyventi visavertiškai, priminė tai tėvams. Tėvams priėmus savo jausmus, dukra nustojo verkti, pradėjo valgyti ir vėl noriai lankė mokyklą. Sisteminis požiūris man padeda ir darbe, ir asmeniniame gyvenime. Džiaugiuosi, kad galėjau tai sužinoti ir naudotis šiomis žiniomis. Linkiu, kad kuo daugiau pagalbos, ugdymo specialistų įgytų šias žinias. Tai padėtų dirbti efektyviau, greičiau pasiekti visavertiškesnį rezultatą ir jų klientai jaustųsi laimingesni. Sėkmės profesiniame ir asmeniniame augime! 
Psichologė D.D. 2011.

Dėkoju gerb. Kazimierui Daugėlai už seminarą. Suprantama, per 8 valandas sunku, gal net neįmanoma, perteikti gilios ir gana sudėtingos teorijos ir subtilios praktikos. Bet mes turėjome galimybę prisiliesti prie šeimos konsteliacijų metodo esmės. Tai giliai humanistinėmis pažiūromis grįstas metodas. Jis įtvirtina absoliučią asmens vertę ir įgalina atskleisti pozityviąsias žmogaus galias. Norėtųsi sužinoti daugiau, plačiau. Labai patiko šios teorijos dvasingumas ir dermė su krikščioniškosiomis vertybėmis. Dėkojame už profesionalumą, geranoriškumą, kantrybę, atsakant į daugybę klausimų, svarstymų, abejonių. Linkime Jums sėkmės darbuose ir tikimės dar susitikti.
Ramutė Orenienė. Psichologė, Alytaus psichologinės pagalbos tarnybos „Viltis“ pirmininkė. 2011.11

Savo atsiliepimais ir klausimais Jūs padedate ir kitiems atrasti, sutikti šią Gyvenimo dovaną, kur susitikimas su Gyvenimo dėsniais, jų pažinimas ir priėmimas atveria kelius, gydo sielą, gyvenimą ir šeimą. Patikėti, priimti galimybę. Ir nebūtinai konsteliacijų seminare. Čia – viena iš galimybių. Pats Gyvenimas, pažinus Jo tvarką, ją priėmus, tampa menas, dovana ir šaltinis.
Tačiau jeigu radote savo atsiliepimą, klausimą ir dabar nebenorite, kad jis būtų šiame tinklapyje, parašykite ir jis bus išimtas.

Prisidėkite savo atsiliepimais. Parašykite per "kontaktai" arba į el. paštą (info@konsteliacijos-d.lt)  ir kas gerai, ir jei kas nepatiko - tai padeda ir mums augti, mokytis ir parengti geresnius seminarus, padėti Jums ir kitiems. Dėkojame. Sėkmės Jums!

Kazimieras D. Daugėla

 VIDEO ATSILIEPIMAI PO SEMINARŲ SU KONSTELIACIJOMIS
 

default3.jpg "Iš pirmo žvilgsnio arodantis nesuprantamas žodis "konsteliacija" – daug greitesnis būdas efektyviau pažinti save bei spręsti problemas. Konsteliacijos pagalba ne tik sužinai kažką daugiau apie save ir savo šeimą, bet ir pajauti vidum. Tas pajautimas – labai stiprus. Jo dėka atrandi tai, ko tau trūksta gyvenime."


Žiūrėti video įrašą

default2.jpg "Konsteliacijos man padėjo sugrįžti į save – ėmiau save jausti. Pradėjo tavrkytis santykiai su vyru. Jis pradėjo matyti mane realiai – tokią, kokia esu."

 

 

Žiūrėti video įrašą

default4.jpg "Atėjusi į konsteliacijų seminarą – radau aukso kasyklą. Niekada negalvojau, kad viduje turiu tiek daug užspaustų dalykų, kurie taip lengvai ir greitai gali būti ištraukiami."

 

 

Daugiau atsiliepimų galite rasti ČIA

 

Apie konkrečias seminarų, mokymų datas bei temas, daugiau skaitykite  ČIA

 

-------------------------------------------------------------------