VšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

  • Šeimos konsteliacijos
  • Psichologinis konsultavimas
  • Seminarai, paskaitos, mokymai

Kontaktai:
Tel.: +370 620 91691, +370 637 74700

el.p.: info@konsteliacijos.lt

 


lt ru
 
   
Konsteliacija sėkmei

KONSTELIACIJA SĖKMEI IR NORŲ IŠSIPILDYMUI

youngrichcouple.jpg


Neretas atvejis, kai žmogus, turintis viską, ko reikia geram uždarbiui - puikų išsilavinimą, gebėjimus ir galimybes - neišnaudoja savo potencialo. Jis nuvertina arba neišnaudoja savo gabumų, atmeta galimybes ir pasiūlymus, kuklinasi pasitarimuose su partneriais ir darbdaviais arba pinigai tiesiog „neateina". Pažįstate tokių?.. Kame gi reikalas? Kokia šios situacijos priežastis? Darbo patirtis su sisteminėmis konsteliacijomis, leidžia drąsiai teigti, kad dauguma žmogaus „skausmingo kuklumo" atvejų yra susiję su jo šeimos sistema: tėvais, seneliais, kitais protėviais.

Sisteminės konsteliacijos sėkmei ir norų išsipildymui rezultate, žmogus nusprendžia leisti sau turėti daugiau pinigų, iškelia ir pašalina sistemines priežastis, dėl kurių pinigai „neateina". Konsteliacijos rėmuose galima išbandyti vieno ar kito sprendimo finansinėje sferoje perspektyvumą, o taip pat, sužinoti, kokie papildomi resursai reikalingi šio sprendimo sėkmingai realizacijai.

 

I Pavyzdys.

35 m. ištekėjusi moteris, turinti vaiką, gerai apmokamą darbą, namus, vieną dieną viską praranda: išsiskiria su vyru, netenka darbo, parduoda butą sukčiams. Tikrąja to žodžio prasme ji lieka gatvėje „taip, kaip stovi". Sisteminės konsteliacijos eigoje išaiškėja, kad tokiu būdu ji kartoja savo močiutės likimą, kuri būdama 35 metų amžiaus karo metais gavo žinutę apie vyro žūtį ir pasiliko viena su keturiais mažais vaikais. Scenarijaus pasikartojimo arba „metinių sindromo" pagrindas yra mūsų ryšys su protėviais, meilė jiems ir kaltės jausmas. Mes sau neleidžiame gyventi geriau už juos.

 

II Pavyzdys.

Firmos direktorius, žmogus su aukštesnėmis nei vidutinės pajamomis, gaudamas savo pinigus į rankas, „suserga" staigiais paniškos baimės priepuoliais. Tačiau kaskart, kai jis pinigus išdalija, išdovanoja, išleidžia ir jam lieka tik smulkioms išlaidoms, jis tuoj pat nurimsta ir „pasveiksta". Konsteliacija parodė, kad šiuo konkrečiu atveju, jo emocijos susijusios su jo protėvių - valstiečių žūtimi, kuriuos sušaudė už pasipriešinimą proletariatui, kuris revoliucijos metais rekvizuodavo duoną.

 

Ir tokių pavyzdžių daug. Sisteminės konsteliacijos - labai veiksmingas diagnostikos instrumentas, išpainiojant pačias painiausias situacijas. Kartais paaiškėja, kad žmogaus nelaimės ir nesėkmės yra jo persipynimo, iškart su keliais protėviais ir keliomis situacijomis praeityje, pasekmė. Visa tai konsteliacijoje tampa matoma lyg ant delno.


Ką daryti toliau? Kaip atsikratyti nelaimių?

Dauguma sprendimų sisteminiame darbe išoriškai labai paprasti. Tam, kad nutraukti neigiamo ryšio grandį su protėvių likimais, reikia atstatyti pozityvaus ryšio tiltą. Turime pamatyti konsteliacijoje savo protėvius, pagerbti jų šviesią atmintį ir likimą, nuoširdžiai  atjausti už jų kančias, suvokti savo nepertraukiamą ryšį su jais ir, kad šis ryšys tarp giminaičių - tai visam laikui. Ir atskirti likimus. Protėvių likimą palikti jiems, su pagarba ir meile. Užimti savo vietą šeimos sistemoje. Ir leisti sau gyventi laimingai ir spalvingai, be kaltės jausmo, leidžiant sau prisiminti protėvius ne per kančias, o su pasiekimais ir džiaugsmu.

Visa tai vyksta konsteliacijos proceso metu ir užima nuo 15 minučių iki 2 valandų.

 

Kaip greitai įvyksta gydantys pokyčiai žmogaus gyvenime?

Įvairiai. Viskas priklauso nuo to, kiek pats žmogus pasiruošęs pokyčiams. Jis gali pamatyti savo problemų priežastį konsteliacijoje, o toliau - atsisakyti nuo bet kokių pokyčių. Ir jis turi tam pilną teisę. Kiekvienas žmogus - savo gyvenimo šeimininkas.  Būna ir tokių atvejų, kai pokyčiai įvyksta akyse, žmogus išeina iš konsteliacijos išsilaisvinęs, pilnas energijos ir švytintis iš laimės. Daugumoje atvejų „išgijimo" procesas negreitas, pačioje konsteliacijoje jis tik paleidžiamas. Žmogus sukasi link savo laimės neskubėdamas, kaip didžiulis laivas. Tačiau ir vienu, ir kitu atveju, žmogus, priėmęs sprendimą pasikeisti ir deklaravęs savo poziciją tvirtai ir ryžtingai, įžengia į naują gyvenimą ir pasiekia naują jo kokybės lygį.

 

Jei konsteliacijoje viską tenka daryti pačiam žmogui, tuomet ką gi daro specialistas-konsteliatorius?

Geras klausimas. Konsteliatorių galima palyginti su vedliu kalnuose. Jis negali užkariauti viršūnės vietoje alpinisto, tačiau žino kelią. Su tokiu pagalbininku kaip profesionalus konsteliatorius - kliento pastangos pasibaigia rezultatu. Tačiau konsteliatorius nieko negali padaryti už klientą,  vietoje jo. Dirbti teks pačiam ir dėti nemenkas pastangas. Tačiau pasiektas rezultatas vertas pastangų.

Kaip neįmanoma išmokti plaukti be vandens, taip ir apie konsteliacijos procesą ir jos veiksmingus rezultatus galima sužinoti tik iš praktikos. Todėl pats greičiausias būdas su ja susipažinti - tai dalyvauti grupinėje sesijoje (seminare). Ateikite, stebėkite, dalyvaukite konsteliacijose kaip stebėtojai arba pagalbininkai, o vėliau - formuluokite savo užklausą konsteliatoriui ir atlikite savo asmenines konsteliacijas.


 

Šaltinis:
http://olvia-center.ru

 


Grįžti į visus straipsnius 

Informaciją apie renginius su konsteliacijomis rasite ČIA